Yunus Emre Ortaokulu

Vizyon: Kendine güvenen, önyargılardan arınmış, ezbercilikten uzak, bilgiye, öğrenmeye ve araştırmaya önem veren gençler yetiştiren, bir kurum olabilmek.

Misyon: Bilimsel ve teknolojik esasların yeniliklere açık, beden, zihin, ruh ve duygu yönlerinden dengeli ve sağlıklı bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan, sürekli kendini yenileye ve geliştiren, bir orta öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: LGS de ilçe merkezinde genel ortalamada 4.olduk.Branşlar da ise Türkçe 2,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2,İngilizce 3,İnkılap Tarihi 4,Matematik 5,Fen ve Teknoloji 4.olduk.Liselere Geçiş Sınavında 3 öğrencimiz Erzincan Fen Lisesini,21 öğrencimiz Erzincan Lisesi Proje Okulunu,2 öğrencimiz Sosyal Bilimler Anadolu Lisesini,2 öğrencimiz Hezarfen Mesleki Teknik Anadolu Lisesini,2 öğrencimiz Erzincan Mesleki Teknik Anadolu Lisesini kazanmıştır.13.ortaokullar arası Tübitak projesesi bölge finalinde okulumuz 2.olmuştur.4006 Tübitak Bilim Fuarımız kabul edildi.Ortaokullar arası Quiz Show ingilizce bilgi yarışmasında okulumuz il 1.si olmuştur.

Pansiyon Bilgileri: Pansiyon yok
Saatler: 08:15- 15:30
Isınma: Dogal Gaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce,5. sınıflarda 1 tane Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfımız bulunmaktadır.Bu sınıfta öğrencilerimiz toplam da 11 saat ingilizce görmektedirler
Servis Bilgisi: Özel öğrenci servisi bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Basketbol,satranç,bisiklet,masa tenisi
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak proje çalışmaları.Tübitak Matemetik yarışmalarına katılım
Proje Çalışmaları: Tübitak 14.Ortaokul öğrencileri arası araştırma projeleri,4006 Tübitak projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Yok