İl Geneli Yapılacak Ortak Yazılı Sınav Tarihleri

İl Geneli Yapılacak Ortak Yazılı Sınav Tarihleri

Erzincan İl genelinde tüm resmi/özel ortaokullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü (19.10.2020 tarih ve E-86087231-480.99-61329123 sayılı yazıları) tarafından 08-09 Kasım 2022 tarihleri arasında 5,6 ve 7.sınıflara aşağıdaki derslerde 1.dönem 1.yazılı sınavı yapılacaktır.Yazılı sınavlarında dikkat edilecek hususlar ve yazılı yapılacak dersler aşağıya çıkarılmıştır.

24.10.2022 673

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ UYARILAR


1. Ortak yazılı sınavlarda her bir ders yazılısı için ""Çoktan Seçmeli" sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Her bir ders yazılısının süresi matematik hariç her ders için 40 dakikadır. Matematik için 50 dakikadır.

2. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3. Öğrenciler yazılı kâğıdında belirtilen alana istenilen bilgileri tam ve doğru olarak dolduracaklar, bilgilerin doğru olduğunu kontrol edeceklerdir. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4. Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde yazılı kâğıtlarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse yazılı kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5. Öğrenciler, yazılı kâğıt işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6. Sınavda çoktan seçmeli soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

8. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

9. Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin I. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.  

10-İlgili derslerin ortak yazılı sınavına mazeretsiz(sağlık raporu hariç) katılmayan öğrencilerin notu 0(sıfır) olarak girlecektir.

 

24-10-202224-10-202224-10-2022