2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemine Başladık.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemine Başladık.

Bugün yoklamayı okulumuzun önünde toplu bir şekilde aldık.  Depremin yaşandığı Hatay, Maraş, Antep, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Elazığ illerimizin isimleri okunarak tüm öğrencilerimiz hep bir ağızdan "Burda" dediler.

20.02.2023 111

6 Şubat gecesi, Erzincan depreminden sonraki en büyük afeti ardı ardına yaşadık. Rabbim depremden canlarını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar versin.

Unutulmamalıdır ki büyük milletlerin tarihinde savaşlar, göçler, zaferlerle birlikte, yaşadıkları büyük felaketler de vardır. Yeni başlangıçlar, genelde, büyük, ağır buhranların sonrasında gerçekleşiyor tarih boyunca. Büyük yıkımlarla, felaketlerle, savaşlarla, altüst oluşlarla karşılaşan toplumlar veya medeniyetler, felaket denen şeyle, hayatın acısı ile bizzat yüzleştikten sonra ön açıcı taze başlangıçlar yapabiliyor...Milletleri millet yapan sevinçten çok acıdır, zaferden çok yenilgidir ve bizler tecrübelerimizden de iyi biliyoruz ki birlikte geçirilen bir felaket kadar insanları birbirine bağlayan hiçbir şey yoktur. Nitekim asrın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem felaketinde de aziz milletimiz yekvücut olup adeta bulunduğu şehirden deprem bölgesine yaşam koridoru oluşturdu. Yediden yetmişe herkes deprem bölgesine yardım ulaştırmanın telaşını yaşadı. Erzincan da deprem bölgesine yardım ulaştıran illerin başında geldi. Bundan sonra da Milli eğitim camiası olarak, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım etmeye devam edecektir.

Sevgili Öğrenciler,

Deprem nedeniyle ara tatilimiz iki hafta daha uzamış oldu. Bugün itibarıyla derslerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ama bu ara tatil bizlere ömrümüz boyunca unutamayacağımız acı tecrübeler kattı. Yaşadığımız coğrafyadaki deprem gerçeği bir kez daha yüzümüze bir tokat gibi çarptı ve ben burdayım dedi. Tabiki çok şey de öğrendik bu tatilde... Deprem bizlerehangi işi yapıyorsak yapalım işimizi çok iyi yapmamız gerektiğini, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu, depremle yaşamayı bilmemiz ve bilimin ilkeleri doğrultusunda tedbirler almamız gerektiğini, ailemize, yakınlarımıza, sevdiklerimize sıkı sıkı sarılmayı, sahip olduklarımıza şükretmemiz gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarına destek olmayı ve iyilikte yarışmayı öğretti.

Bugün itibarıyla yürekten inanıyoruz ki hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dersleri farklı bir şuurla, farklı duygularla işleyecek. Eğitim, öğretim bizim tüm yaralarımızı sarmaya yardımcı olacak. Gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da güçlü olmaya, dirayetli durmaya, yeise kapılmadan üretmeye, paylaşmaya devam edecektir.

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılının 2. Dönemi Hayırlı olsun...

20-02-202320-02-202320-02-202320-02-2023